Professionel Uddannelse og Universiteter in Spanje

Hvad, hvordan og hvor du kan studere i Spanien

Bedste byer hvor man kan købe en ejendom i Spanien

Barcelona | Alicante | Malaga | Valencia | Torrevieja | Estepona | Palma de Mallorca | Santa Cruz de Tenerife

Professionel Uddannelse

At studere i et jobtræningscenter kræver enten et afgangsbevis (Certado de Salida) fra grundskolens overbygning for at komme ind eller at ansøgeren består en eksamen.Denne metode består af et sæt specifikke studier, der er organiseret i faglige moduler og opdelt i professionelle familier.

Når denne fase er afsluttet, har ansøgere adgang til bachelor-niveau eller andre uddannelser på højere niveau.

Disse er klassificeret som:

  • Grundlæggende erhvervsuddannelse: hvilket fører til det tilsvarende grundlæggende faglig eksamensbevis.

  • Middel uddannelse: som fører til eksamen som tekniker , og som er en del af den tidligere obligatoriske uddannelse i overbygningen.

  • Uddannelse på højt niveau: som fører til den højere teknikereksamen, og som er en del af den videregående uddannelse.

Download Guide Til Det Spanske Ejendomsmarked

Alt hvad du bør vide for at købe en ejendom i Spanien som udlænding.

Typer af programmer i det spanske uddannelsessystem

Det spanske akademiske år har en tendens til at være det samme i hele landet. Undervisningen begynder i september og slutter i juni. Eksamensperioden finder sted ved udgangen af hvert semester, i februar og juni.

Udenlandske studerende skal bestå en spansk niveau test og bevise, at de har gennemført deres obligatoriske sekundære uddannelse, blandt andre krav.

  • Enkeltcyklusprogrammer (kortsigtede studier)

Disse programmer tager normalt tre år at fuldføre og resulterer i en bachelor grad (diplomatura). Som en del af programmet fortsætter de studerende ikke automatisk til postgraduate studier.

  • To-cyklusstudier med et mellemliggende eksamensbevis Disse programmer har generelt en varighed på fem til seks år, og de begynder med et eksamensbevis i den første cyklus (diplomatur), med mulighed for at fortsætte til anden cyklus på kandidat niveau (licenciatura).

  • To-cyklusstudier uden et mellemliggende eksamensbevis (Langtidsstudier)

Disse studier er opdelt i to cyklusser. Det er nødvendigt at fuldføre begge for at være berettiget til eksamensbevis på kandidatuddannelsen (licenciatura).

Ud over disse officielle kvalifikationer tilbyder hvert universitet en bred vifte af uofficielle grader (maestrías) samt postgraduate programmer i forskellige fag, der kvalificerer sig til doktorgrader.

Private Universiteter

Private spanske universiteter var pionerer i at indarbejde dobbeltgradsprogrammer, noget der ikke eksisterede på de offentlige universiteter. De har større midler til rådighed, bedre faciliteter og mere attraktive udvekslingsprogrammer for studerende. De nyder også godt af mindre teori og mere praksis, mange prestigefyldte uddannelseshold samt både nationale og internationale netværk af kontakter på undervisnings-, forretnings- og institutionelle niveauer.

Der lægges særlig vægt på undervisning i fremmedsprog. Mange fag bliver undervist på engelsk eller andre sprog. Det skal bemærkes, at når det handler om deres MBA-programmer, så er nogle af de private spanske universiteter blandt de mest prestigefyldte i verden.

Kort sagt vil valget mellem en offentlig og en privat uddannelse kræve en vigtig økonomisk investering samt en langsigtet planlægning med hensyn til de mål, som du ønsker at opnå for dine børn - indenfor uddannelse, personlig udvikling og karriereplanlægning.

Efter at have taget alt dette i betragtning og have set, hvordan det spanske uddannelsessystem fungerer, så er den praktiske måde at komme videre på at undersøge, hvilke offentlige og private undervisningsmuligheder der findes i det område, hvor du ønsker at slå dig ned. Der er måske endda en skole, der holder sig til undervisningsstilen fra dit hjemland.

Generelt stiger både muligheden for at finde skoler, og variationen af skoler at vælge imellem, betydeligt, når du kommer tættere på større byer eller turistområder. Du bør dog ikke glemme, at offentlig uddannelse dækker hele Spanien.

Endeligt er det nødvendigt at se på studievalideringsaftalerne og kravene i hvert enkelt tilfælde, hvis dine børn skal færdiggøre deres universitetsstudier i Spanien og senere ønsker at fortsætte med at arbejde i udlandet.