Sådan undgår du svig og bedrag

1. Arbejd med professionelle

Samarbejd kun med ejendoms-mæglerbureauer eller agenter, der er officielt registrerede hos Colegio Oficial de Agentes de la Propiedad Inmobiliaria

Selv om erhvervet blev afreguleret i Spanien for flere år siden, og alle nu er i stand til at fungere som ejendomsmægler uden at være medlem af det officielle organ, så er det bedst at arbejde med de virksomheder og fagfolk, der er godkendte officielt.

Blandt andet kan behandling af klager over fejlbehandling ske med større fleksibilitet og tillid gennem det officielle Colegio Oficial de Agentes de la Propiedad Inmobiliaria end med et ikke tilknyttet bureau eller agent.

2. Bliv medlem af et kooperativ

Vær velinformeret om boligkooperativer (cooperativas de viviendas).

Enhver person, der ønsker at erhverve et kooperativt sponsoreret hjem, kan blive et kooperativt medlem ved at bidrage med de nødvendige gebyrer. Når købsplanen er færdig, er det kooperativet der er ansvarlig for byggeriet. Dette eliminerer udvikleromkostninger, så medlemmerne kan få deres bolig til en lavere pris. Dette er dog ikke uden risiko, da nogle projekter er blevet lammet over tid på grund af manglende finansiering eller på grund af hindringer fastsat af kommunerne.

Derfor er det tilrådeligt at være velinformeret om projektet, inden man underskriver kontrakten og inden man beslutter at indgå i et boligkooperativ.

3. Bekræft fravær af gæld eller pant

Kontroller at boligen er gratis.

I tilfælde af brugte boliger er det tilrådeligt at kontrollere, at ejendommen ikke er behæftet med nogen form for udestående gæld eller pant. For at tjekke dette er det kun nødvendigt at anmode om en Nota Simle om ejendommen fra registrerings-databasen (Registro de la Propiedad). Denne procedure kan gennemføres af enhver person i Spanien og kan nemt gøres af en ejendomsmægler, agent eller administrator.

4. Verificer hvem der ejer ejendommen

Kontroller, at sælgeren af hjemmet virkelig er ejeren.

I lighed med ovenstående kan ejendommens Nota Simple, der er erhvervet fra Registro de la Propiedad, også kontrollere, hvem der rent faktisk ejer ejendommen. Dette er en måde at undgå svig begået af en person, der forsøger at sælge en ejendom, der ikke tilhører vedkommende.

5. Få mere info om ejendomme

Kontroller, at ejendommen ikke er en del af en kommunegodkendt byplan.

En anden omstændighed, der bør undgås, er at købe et hus, hvis grund er integreret i en byplan, som allerede er godkendt af kommunen og derved påvirker ejendommens beboelse eller størrelse. Af den grund tilrådes det at besøge det lokale kontor for byplanlægning (Oficina de Información Urbanística) for at anmode om mere information om ejendomme, før der handles.

6. Kontakt den lokale kystservice

Kontroller, at ejendommen ikke er underlagt klausuler og ikke udgør en del af det maritime jordbaserede domæne (DPHT).

Hvis en ejendom er underlagt en klausul til beskyttelse af kysterne, vil der være lovmæssige begrænsninger, som den nye ejer skal overholde. For eksempel vil du ikke være i stand til at udføre nybyggeri på jorden eller ændre størrelsen, højden eller den eksisterende boligs udvendige fremtoning.

Hvis en ejendom er blevet en del af DPMT, betyder det, at ejeren er ophørt med at eje ejendommen, og ejendomsretten er blevet overført til staten. Begge disse problemer kan undgås ved at konsultere Local Coastline Service (Servicio Periférico de Costas), som kan bekræfte DPMTs layout og de tilsvarende klausuler.

Download Guide Til Det Spanske Ejendomsmarked

Alt hvad du bør vide for at købe en ejendom i Spanien som udlænding.

Boliger til salg i Spanien