Sådan vælger du et ejendomsmæglerbureau i Spanien

Tips til at vælge et ejendomsmæglerbureau i Spanien

Det er relativt nemt at finde et ejendomsmæglerbureau i Spanien. I 2016 voksede den spanske sektor med ejendomsrådgivere og agenturer med 18% og sektoren havde i januar samme år 46.000 virksomheder registreret, der udfører ejendomsaktiviteter på vegne af tredjeparter.

  1. Da ejendomsmægler-branchen i Spanien i øjeblikket ikke er et reguleret erhverv i Spanien, er det tilrådeligt kun at arbejde sammen med de ejendomsmæglere eller agenter, der er registreret hos det officielle "Colegio Oficial de Agentes de la Propiedad Inmobiliaria". Disse agenturer har en tendens til at have kommercielle lokaler på hovedgader, online hjemmesider og derudover at inkludere deres logo på de skilte, der er opsat ved de ejendomme, de har til salg, og på de ejendomshjemmesider, hvor de annoncerer.

  2. Den første kontakt med et ejensomsmæglerbureau bør foregå ansigt til ansigt, hvis det er muligt, da den udpegede ejendomsmægler vil bruge det første interview til at evaluere køberen og skabe en køberprofil ved at indsamle alle de fakta, som de finder nødvendige for klart at forstå køberens behov i forhold til deres fremtidige hjem.

  3. Handlen kan foregå direkte mellem køber og sælger, hvor de to parter gennemfører de relevante procedurer mellem dem. Når man går igennem et agentur, behøver den udenlandske køber imidlertid ikke at have besværet med praktisk talt nogen af de nødvendige bureaukratiske procedurer.

  1. Ejendomsmæglerbureauerne, der viser deres ejendomme på Properstar.dk, er vant til at arbejde sammen med internationale boligkøbere og kan rådgive om hvert trin i køb af ejendomme. Nogle af dem har også advokater blandt personalet, der kan lede dig igennem hele processen.

Desværre er det de lokale ejendomsmæglerbureauer, dem der ikke er placeret i store byer eller i kystområderne, der har en stor udenlandsk efterspørgsel såsom den britiske tilstedeværelse i Andalusien og Valencia, ikke vant til at tale på andre sprog end spansk og er heller ikke specialiseret i rådgivning af udlændinge. Internationale ejendomsmæglerbureauer, der viser deres fortegnelser i Properstar.dk, har en tendens til at fungere globalt med knowhow, der kan være mere gavnligt for udenlandske købere.

Download Guide Til Det Spanske Ejendomsmarked

Alt hvad du bør vide for at købe en ejendom i Spanien som udlænding.

Hvorfor du har brug for en ejendomsmægler

En ejendomsmægler vil have ansvaret for:

  1. Verificere vilkårene i den private købsaftale.

  2. Færdiggøre procedurerne for opnåelse af et NIE nummer.

  3. Arrangere det offentlige skødes underskrift med notaren.

  4. Overførsel af andre bureaukratiske procedurer til deres egne advokater eller pålidelige administratorer.

  5. At få ethvert dokument, som køberen skal levere, oversat til spansk.

Husk at udlændinge udgør omkring 20% af det samlede ejendoms-marked, så i de kommende år forventes ejendomsmægler-bureauerne at tilpasse sig mere til udenlandske købere med hensyn til at tilbyde specialiserede servicepakker, der er tilpasset deres behov.