Købsaftale i Spanien

En privat købsaftale er et juridisk bindende dokument underskrevet af både køber og sælger for at ratificere salget af boligen. Det er vigtigt at gennemgå dette dokument, inden det underskrives, og sørge for, at alle specifikationer er korrekte, at det er velskrevet og sandfærdigt, og at det ikke indeholder nogen form for forbudsklausul.

Før du underskriver købsaftalen, er det tilrådeligt at sikre dig, at ejendommen er gældfri. For at opnå dette er det tilstrækkeligt at anmode om en "Nota Simple" vedrørende ejendommen fra "Registro de la Propiedad". Det er også tilrådeligt at tjekke med byplanlægningskontoret (Oficina de Información Urbanística) for at sikre, at ejendommen ikke er medtaget i en byplan, der kan kompromittere dens beboelighed eller ændre dens udstrækning. Begge procedurer kan udføres af en tredjepart, f.eks. en administrator eller en ejendomsmægler, såfremt køberen ikke befinder sig i Spanien.

Når købsaftalen er afsluttet, skal køberen skaffe et offentlig skøde for ejendommen, hvilket er et offentligt dokument underskrevet hos en notar, og som det derefter er nødvendig for at registrere ejendommen i ejendomsregistret (Registro de la Propiedad). De forbundne omkostninger i forbindelse med at skaffe det offentlige skøde inkluderer notarens gebyrer plus de registreringsgebyrer, der opkræves af ejendomsregistret. For en ejendom, der er vurderet til 100.000 euro vil det offentlige skøde koste omkring 500 euro.

Download Guide Til Det Spanske Ejendomsmarked

Alt hvad du bør vide for at købe en ejendom i Spanien som udlænding.