Sådan køber du et hus i Spanien som udlænding

Anbefalinger i forbindelse med køb af hus i Spanien

I øjeblikket er Spanien et af de lande, der har de færreste hindringer for udenlandske købere, der ønsker at købe et hjem. Det er kun nødvendigt at opfylde følgende række af krav:

1. Du skal have et NIE nummer.

Et NIE nummer er et identifikationsnummer for udlændinge (Número de Identificación de Extranjeros), der gives af indenrigsministeriet (Ministerio del Interior). Dette dokument kan fås enten ved personlig henvendelse, via en repræsentant i Spanien eller gennem den spanske ambassade og konsulater i ansøgerens hjemland.

2. Det anbefales på det kraftigste at have en spansk bankkonto.

Selvom det ikke er lovpligtigt, så anbefales det stærkt, at den udenlandske køber har en spansk bankkonto af flere årsager. For det første for at kunne betale skatter og andre gebyrer i forbindelse med boligen samt brugsregninger som vand, elektricitet og gas. For det andet for at kunne søge om realkreditlån i en spansk bank. For det tredje, hvis finansiering ikke er nødvendig, for at kunne overføre det beløb, der er nødvendigt for at købe ejendommen, fra hjemlandet til Spanien.

3. De maksimale ydelser på et realkreditlån bør ikke overstige 40% af din indkomst.

Hold dig venligst dette for øje, hvis du har bankgæld, du skal betale af.

4. Brug service fra professionelle ejendomsmæglere.

Bureauer, der fremviser deres ejendomme på Properstar.dk, er vant til at arbejde sammen med internationale købere af ejendomme og kan rådgive om hvert trin i køb af bolig. Nogle af dem har også advokater blandt personalet, der kan lede dig igennem hele processen.

5. Du bør vide, hvad du vil have.

Når du køber et hus, er det nødvendigt du forstår, hvad du gerne vil have. Brug venligst lidt tid og lav en liste med krav til dit fremtidige hus (såsom region, etage(r), have, parkering o.s.v.). Dette vil hjælpe dig meget med at skære tilbud væk, der ikke matcher, selvom billedet ser tiltalende ud.

Download Guide Til Det Spanske Ejendomsmarked

Alt hvad du bør vide for at købe en ejendom i Spanien som udlænding.

Trin-for-trin proces til at købe en ejendom i Spanien

Få spansk opholdstilladelse (Residencia)

Det er interessant at nævne, at alle udenlandske købere, der køber et hjem til en værdi på mindst 500.000 euro, kan opnå spansk statsborgerskab. Den spanske regering overvejer at udstede status som resident til de udlændinge, der køber et hjem til en værdi af mere end 160.000 euro, men i øjeblikket er disse foranstaltninger endnu ikke godkendt.