Sådan får du et realkreditlån i Spanien

Realkreditbetingelser

I tilfælde af nybyggede huse vil den finansielle enhed med ansvar for at yde realkreditlån være den samme enhed, der finansierede byggeprojektet, selv om køberen vil have mulighed for at vælge en anden løsning end denne enheds realkreditlån. I sidstnævnte tilfælde skal du være forsigtig, da det er almindeligt for kreditforeninger at opkræve et gebyr for ikke at subrogere realkreditlånet - en praksis, som Den Spanske Bank (Banco de España) har klassificeret som grov.

For brugte boliger er køberen frit stillet til at vælge den bank, der giver dem de bedste betingelser.

Spanske banker efter næsten et årti med ejendomskrise ikke finansierer 100% af den vurderede værdi af en ejendom plus tilhørende omkostninger, men kun op til 80%, en procentdel, der undertiden reduceres til 50 - 60% for udenlandske købere.

Det betyder, at den fremtidige ejer skal have mellem 20 – 40% op af lommen plus gebyrer, hvilket svarer til omkring 10-12% af købsværdien. For et hus, der koster 250.000 euro, ville det betyde at du skal have sparet mere end 50.000 euro op.

Desuden er den maksimale tilbagekøbsperiode, der tilbydes, 30 år, hvilket betyder, at der ikke vil blive ydet længere løbende realkreditlån.

Hjemmesiden for den spanske realkreditforening (Asociación Hipotecaria Española) tilbyder en realkredit simulator, der er meget nyttig til beregning af realkreditlån.

Download Guide Til Det Spanske Ejendomsmarked

Alt hvad du bør vide for at købe en ejendom i Spanien som udlænding.

Vigtige betingelser for at få et realkreditlån

Andre aspekter som banken vil tage i betragtning, når de overvejer at yde et realkreditlån til enten residenter eller ikke residenter er:

1. Jobstabilitet

Dette er den første ting, som banken vil kontrollere, når de overvejer at yde et lån. Til dette formål skal køberen fremlægge dokumenter, der viser en stabil indkomst (ansættelseskontrakt, beskæftigelseshistorie, selvangivelser mv.). Pensionister vil blive afkrævet en kortere tilbagebetalingsperiode, hvilket vil øge deres månedlige afdrag. De skal derfor demonstrere deres økonomiske evne til at håndtere sådanne betalinger.

2. Afdraget på lånet bør ikke overstige 40% af låntagerens indkomst

Ellers vil anmodningen blive afvist eller et mindre lån vil blive tilbudt.

3. Låntageren bør ikke findes på en liste over dårlige betalere

Inden der ydes lån, undersøger bankerne lister over dårlige betalere, der leveres af ASNEF og RAI, og de tilbyder ikke finansiering til personer, der findes på disse lister.

4. Huskvaliteten betyder noget

Men bankerne er også, efter at have gennemført tusindvis af realkreditlån i de seneste år, begyndt at overveje nemheden ved at flytte som en fordel, der peger i retning af at finansiere et hus. Dette er dog ikke et obligatorisk krav.

Etableringsomkostninger for et realkreditlån på 120.000€

Renten på realkreditlån i Spanien afhænger af, hvorvidt lånet er indgået til en fast, variabel eller blandet rente.

De faste renter svinger i øjeblikket mellem 1,75 og 2,75% per år, mens de variable renter i nogle banker begynder fra Euribor + 0,99% per år. Realkreditmuligheden med blandede renter kombinerer en periode med en fast rente med en separat periode med en variabel rente.

På den anden side kan udenlandske købere, der allerede har ejendom i deres hjemland og ikke ønsker at få adgang til spansk finansiering, søge om et lån i deres oprindelige hjem eller anmode om en anden type lån i deres hjemland for at erhverve midlerne til en ny ejendom i Spanien.