Ejendomsmarkedet i Spanien

I en nøddeskal

Byggebranchen i Spanien bidrager med 5,6% til BNP, hvilket kan svinge i krisetider eller under et økonomisk boom. Med det økonomiske opsving, som Spanien har oplevet i de sidste to år, blev der solgt 13% flere boliger i 2016, end i den foregående periode med i alt 458.781 gennemførte salg. I betragtning af jobskabelsesprog-noserne sammen med de økonomiske vækst- og stabilitetsprognoser øgede byggeindustrien sit arbejde med 28,9% med godkendelse af 64.038 nye byggeprojekter, specielt i byer som Madrid, Barcelona, Alicante, Málaga og Vizcaya. På samme måde forventes der i 2017 en stigning på 24% i boligbyggeri med godkendelse af 80.000 nye projekter.

Alle disse tal tyder på, at 2017 vil blive det første år, der overstiger 500.000 solgte boliger siden boligseboblen i 2008, med en estimeret omsætningsvækst på 10%. Med hensyn til jordværdi fandt der en stigning på 5,3% sted i årlige vækst i 2016, og i 2017 startede årets første halvdel med en stigning på 1,2% på den gennemsnitlige vurderede boligværdi.

Download Guide Til Det Spanske Ejendomsmarked

Alt hvad du bør vide for at købe en ejendom i Spanien som udlænding.

Huspriser (EUR/kvm)

Udlejningspriser (EUR/kvm)

Indblik i leje- og boligmarkedet

Hvad lejemarkedet i Spanien angår, så har der gennem de seneste få år været en stigende tendens til at leje. Den gennemsnitlige husleje i Spanien i 1. kvartal af 2017 lå på 7,92 EUR pr. Kvadratmeter, hvilklet er en stigning på 9,5% i forhold til samme periode året før. Det forudsiges, at lejeprisen fortsat vil stige i de kommende år.

Udenlandske købere udgjorde 17,2% af de samlede købere i 2016. I nogle provinser, såsom Málaga, er køb af boliger af udlændinge faldet, mens den udenlandske forespørgsel i andre provinser som Castellón, Alicante og Tenerife udgør 39% af det lokale ejendomsmarked. Som følge af Brexit har britiske købere reduceret deres efterspørgsel på det spanske ejendomsmarked, selvom de fortsat er de vigtigste investorer. Dette har givet anledning til en stigning i tilstedeværelsen af franske, italienske, belgiske og tyske købere. Samlet set steg køb og salg af boliger af udlændinge med 15% i første kvartal af 2017.

Boligomkostningerne i spanske regioner