Sådan administrerer du din ejendom i Spanien

Hvis du ejer

Udlændinge, der ejer et privat hjem i Spanien, som er en del af en beboerforening (comunidad de vecinos), har ikke svært ved at administrere deres ejendom, når de opholder sig uden for Spanien.

Beboerforeninger i lejlighedskomplekser og hytter hyrer et ejendomsforvaltningsselskab, der derefter håndterer alle fælles pligter, herunder rengøring, vedligeholdelse og reparation af fællesområder. Af denne grund skal hvert medlem betale et månedligt gebyr til fællesudgifter.

Hvis ejendommen skal stå tom i lang tid, er det altid tilrådeligt at ansætte et rengøringsfirma til at udføre intern vedligeholdelse. Det kan også være tilrådeligt at tage inboforsikring til dækning af enhver eventuel ulykke eller tyveri, der måtte forekomme.

Download Guide Til Det Spanske Ejendomsmarked

Alt hvad du bør vide for at købe en ejendom i Spanien som udlænding.

Hvis ejendommen ikke er en del af en beboerforening eller bruges til privat fornøjelse, men snarere bruges til udlejning, vil den bedste mulighed være at indgå kontrakt med en ejendomsadministrator eller en ejendomsmægler.

Begge vil tage sig af ejendommen: tage sig af rengøring og nødvendig vedligeholdelse, søge efter nye lejere, udføre alt det nødvendige bureaukrati vedrørende lejekontrakter og indkassere huslejen, imens ejeren er fraværende. Kommissionen, der opkræves af ejendomsadministratorer for disse ydelser ligger normalt omkring 5 til 10% af huslejen.