Guide til køb af ejendom i Spanien som udlænding

Spanien er et af de 28 lande, der udgør EU, og et af de 19 lande, der udgør Eurozonen. Med et område på 505.370 kvadratkilo-meter er Spanien det fjerde største land på det europæiske kontinent samt et af de mest bjergrige, med en middelhøjde på 650 meter over havets overflade. Landet er opdelt i det spanske fastland, De Baleariske øer (i Middelhavet), De Kanariske Øer (i Atlanterhavet), og Ceuta og Melilla (i Nordafrika). Området er delt op i 17 autonome samfund, 50 provinser, to autonome byer (Ceuta og Melilla) og har en samlet befolkning på næsten 46,5 millioner indbyggere ifølge folketællingen fra 2016.

For omverdenen er Spaniens to mest attraktive aktiver dens strande og den mængde sol, som landet modtager hvert år. Landet har mere end 4.900 kilometer kystlinje, mere end 2.500 timers solskin årligt samt et mildt klima det meste af året. De eneste steder i Spanien, der oplever mindre end 2.000 timers solskin om året - samt mere regn end resten af landet, er den kantabriske kyst og bjergområderne. Næst efter Frankrig og USA er Spanien det tredje mest besøgte land i verden, idet det landet modtog 75,6 millioner turister i 2016, ifølge data fra The World Tourism Organization. En vigtig del af det spanske BNP udgøres af turismen (16%) samt byggeindustrien (5,6%).

Spansk bolig guide

Find nye muligheder for at købe ejendom i Spanien. Vi guider dig gennem hele processen, og du vil finde dit drømmehus i Spanien.

Download din gratis ejendomsguide nu!

Angiv venligst dine kontaktoplysninger, så vi kan sende dig guiden

Hotte byer i Spanien

Barcelona

Barcelona er en ideel by at investere i. Da det spanske ejendomsmarked viser et glimrende potentiale for rentabilitet, er investorer tiltrukket af Barcelonas lave renter og solide økonomi. Nye boliger er den mest populære investering og forventes fortsat at repræsentere mindst 50% af transaktionerne i 1. kvartal i 2018. Invester i fast ejendom i Barcelona

Málaga

Når du køber et hus i Málaga, kan du vælge mellem fantastiske villaer ved kysten, strandlejligheder eller ældre lejligheder i den gamle bydel. Det er en god tid at købe ejendomme i Spanien. Efter ejendomskrisen faldt priserne enormt og er netop nu begyndt at stige igen, og tilbyder dermed interessante investeringsmuligheder - brug dem til at få dit investeringsafkast så hurtigt som muligt. Sådan køber du i Málaga

Alicante

Alicante er en middelhavsby, der tilbyder en storslået livskvalitet på grund af dets varme og solrige klima, dets overkommelige priser, dets gastronomi og dets netværk af butikker. Med både en havn og en strand er det en meget attraktiv destination for udlændinge og investorer på udkig efter gode købsmuligheder. Alicante er for tiden den fjerde mest rentable by i Spanien. Sådan køber du i Alicante

Spaniens hovedstad

Når vi taler om Spanien, tænker vi mest på Barcelona, Marbella eller Alicante som de hotteste turistmål. Der er dog flere steder, der er værd at overveje at flytte til eller købe ejendom i, som fx Madrid. Madrid er beliggende i hjertet af Spanien uden direkte adgang til havet, men det har meget at tilbyde både turister og udenlandske arbejdstagere. Madrid er det ottende finansielle center i Europa (efter London, Frankfurt, Luxembourg, Paris, Hamburg, Dublin og München). Og det siges, at der er mulighed for at gøre byen til det største europæiske finansielle center efter Brexit. Madrid er også billigere end Barcelona, San Sebastián og Vitoria og tilbyder ægte perler både hvad angår livsstil og fast ejendom. Forbrugerpriserne i Madrid er 3,33% lavere end i Barcelona, og der findes 17 Michelin-stjernede restauranter i Madrid i 2018. Med hensyn til huskøbsmuligheder i Madrid anbefales det at tage et kig på nybyggede huse (nybyggede boliger har haft en stigning på 28% i de seneste år) - det er ved at blive rigtig overkommeligt at købe et hus i Madrid.

Find ud af mere om Madrid Se alle lejligheder i Madrid

Ofte stillede spørgsmål om køb af ejendom i Spanien

Kan jeg købe ejendom i Spanien som udlænding? Er der nogen begrænsninger og hvad kræves der?
Der er ingen begrænsninger for udlændinge på at købe ejendom i Spanien. Du skal blot have alle dokumenter oversat til at give til notaren, ejendomsregistret og banken. Derudover skal du have et NIE-nummer (personligt identifikationsnummer) for at gennemføre købet. De gode nyheder er, at du kan få opholdstilladelse, hvis du køber et hus eller flere huse til 500.000 €.
Er det muligt at købe et hus inden for et budget på 50.000€.? I hvilke regioner ville det være muligt?
Du kan finde små lejligheder i turistområder, men tjek alt to gange for at sikre, at du får, hvad du betaler for. Da huspriserne i Barcelona er ret høje kan du se efter andre kystbyer som Almeria, nogle områder i Alicante og Murcia, Castilla eller Aragon. Billigere huse kan findes i indlandet såsom Toledo, Albacete eller Cáceres.
Jeg køber et hus, så mine børn kan at gå på tennisskole. Hvilket område bør jeg overveje?
Levante-området er berømt for sine tennisskoler, ligeledes er Barcelona, Valencia og De Baleariske Øer. Der er adskellige akademier og faciliteter, hvor man kan træne. Hvis du leder efter et hus med adgang til tennisbaner er der også flere muligheder. Men vi vil anbefale at besøge regionerne og tjekke disse skoler først, før du køber et hus.
Er det sandt, at ejendomsgæld overføres til den nye ejer?
Det er sandt, at gæld følger med ejendommen, så det er afgørende at konsultere ejendomsregistret forud for underskrivelsen af købsaftalen for at sikre, at du ikke får nogen gæld fra den tidligere husejer. For ca. 20-30 € kan du foretage en søgning i ejendomsregisret og få oplysninger om alle juridiske spørgsmål i huset. Eller du kan ansætte en advokat til at håndtere alle disse problemer.