Leveomkostninger i Portugal

Hvis du tænker på at købe en ejendom i Portugal eller flytte dertil for at studere eller arbejde, så vil du være glad for at høre, at det en af Europas billigere destinationer med en god levestandard og meget rimelige leveomkostninger. Som en tommelfingerregel kan du leve ganske godt for 750-1.000 USD om måneden, især udenfor hovedstaden og de bedre kendte kystområder.

Men hvis du ikke har besluttet dig for, hvad du vil leve af, vil det være svært at finde det rigtige job med samme løn som du er vant til at få i Danmark, Frankrig eller Tyskland. Den gennemsnitlige årlige husstandsindkomst er lidt over 20.000 EUR, lavere end OECD-gennemsnittet, som er 30.000 EUR. Og den mindste månedsløn er ifølge Eurostat 676,67 EUR, som ikke giver dig mulighed for at forkæle dig selv. Hvis du fx F.eks. er pensionist med et månedligt budget højere end dette minimum, så vil du føle dig endnu bedre hjemme.

Fx vil det muligvis kun koste dig 400 EUR om måneden at leje en lejlighed et sted som Porto eller Coimbra. Selv i Lissabon kan du få en 1-værelses lejlighed fra omkring 650 EUR om måneden - og hvis du køber, vil lave priser betyde, at du vil have en relativt lav boligudgift. I nogle indlandsbyer kan du købe et hus til prisen for en ny bil - og endnu mindre, hvis du er villig til at istandsætte en ældre ejendom selv!

Portugisisk bolig guide

Køb dit nye hjem i Portugal som en lokal, med hjælp. Det er et fantastisk eventyr, du kan tage sammen med os, og du kan få afsløret nye sider af Portugal. Du kan ikke vide alt, men det er altid en god ide at researche lidt, inden du springer ud i det.

Angiv venligst dine kontaktoplysninger, så vi kan sende dig guiden

De billigste byer i Portugal

Servicer er relativt billige. Numbeo indikerer, at beboeren af en 85-kvadratmeter lejlighed ville skulle betale mellem 54 og 150 EUR om måneden, med gennemsnittet et sted i midten, hvilket omfatter el, vand, varme, afkøling og affaldsbortskaffelse. I realiteten kunne du bruge mindre energi. Mange portugisiske familier lever uden at bruge aircondition om sommeren og bruger kun opvarmning i en begrænset periode hver vinter. Dit forbrug er sandsynligvis anderledes, men det er helt sikkert muligt at få meget mindre regninger.

Portugal har en fantastisk internetinfrastruktur, med bredbånd næsten overalt; Kalkuler med 25-40 EUR om måneden, afhængigt af dit forbrug og krav til båndbredde, og op til 75 EUR om måneden for en kombineret telefon-, tv- og bredbåndspakke.

Offentlig transport er billig. Et månedskort i Lissabon eller Porto koster kun 36 EUR - sammenlignet med 131 GBP for zone 1-2 i London og 75,20 EUR i Paris. Hvis du flytter til ud på landet, kan offentlig transport være begrænset, og den dårlige nyhed er, at benzin er lidt dyrere end andre steder; Blyfri koster 1,64 EUR pr. liter mod 1,47 EUR i Frankrig og mellem 1,30 EUR og 1,50 EUR i Spanien. Nogle mennesker kører over den spanske grænse for at fylde tanken op og regner med, at besparelsen betaler for rejsen.

Vær opmærksom på motorvejsafgifterne; De kan være høje selv for en ganske kort vejstrækning.


Hvad de daglig leveomkostninger angår, er mad og drikke billigt i Portugal. Fødevarer vil koste dig mindre end 200 EUR om måneden, medmindre du spiser mange takeaways eller vil have "danske varer", som vil koste en del (Marinerede sild, Gamle Ole eller Remoulade bliver heller ikke let at finde) . Hvis du spiser ude, kan frokost i en tasca koste så lidt som 5 EUR i landdistrikterne, og selv i Algarve kan du få pratos do dia (dagens ret) fra 3,50 EUR. En flaske vin vil blot koste dig 2 EUR, hvis du ikke er for kræsen, og den lokale Super Bock-øl koster mindre end 1 GBP pr. halvliters flaske i supermarkedet, lidt mere end hvis du drikker det i den lokale bar.

PortugalStorbritannienTysklandFrankrig
Måltid for 2 (mellemklasse restaurant)3050,384550
Månedskort3667,187060
Geundlæggende service91,06157,65216135,37
Biografbillet6,5011,2010,5010

Sygesikring

HealthcarePortugal har et fremragende sundhedssystem, og selv om der er en afgift for at se en læge eller komme på et hospital, så er det en lille en (5-20 EUR); Når først du er kommet gennem hospitalets døre, er al den behandling du modtager dækket. På Lissabons hovedhospital er nervøse patienter, der får taget blodprøver, endda nogle gange blevet "behandlet" med et fado vers eller to af en syngende læge!

Gravide kvinder, børn og pensionister får gratis tandbehandling. Hvis du er bosat i Portugal og registreret i det offentlige system, så vil sundhedsvæsenet ikke koste dig en krone.

Når tallene kommer under lup, regner Numbeo med, at Portugal er 35% billigere end Frankrig, 27% billigere end USA og 25% billigere end Storbritannien. Det er ikke dårligt for et land, der leverer god infrastruktur, godt vejr, piktoreske byer og landsbyer, og et af Europas sundeste og bedste køkkener.