Ejendomsadministration i Portugal: vedligeholdelse og udlejning

Det er afgørende at vælge den rigtige ejendomsadministrator

Hvis du ikke er der ofte nok til at slå græsset, betale regningerne eller kontrollere vandvarmeren, så kan du få en ubehagelig overraskelse, der venter på dig, næste gang du kommer til Portugal. Selvom det værste ikke sker, så kan du miste nattesøvn af bekymring; Er der gået et vandrør? Er teglstenene blæst ned fra taget? Er haven blevet forvandlet til en jungle?

Et godt ejendomsadministrationsfirma er svaret på disse problemer. Heldigvis har Portugal et ret godt udviklet marked for ejendomsadministration, i hvert fald i de vigtigste turistområder som Algarve, Porto, Cascais og Lissabon, men med landlige ejendomme uden for disse områder, kan du opdage, at der er meget færre valgmuligheder. Mange firmaer er engelsktalende, hvilket kan gøre dit liv meget lettere. I Lissabon og Porto, der er turistmagneter, findes der endda personer specialiseret i AirBNB udlejning, som kan forbedre afkastet på din ejendom betydeligt i forhold til langtidsleje; de bedste af dem kører endda rabatordninger, der er tilgængelige for dine gæster, såvel som for håndteringen af ejendommen.

Nogle feriesteder har deres egne administrationsteams; fx vil Quinta do Lago styre enhver ejendom på resortet. Det hjælper med markedsføringen og sikrer, at din ejendom opretholder samme standard som andre boliger i Quinta do Lago. (Et andet syn på din møblering samt indretningsvalg er en af de mindre kendte fordele ved at have en god ejendomsforvalter.)

Download Portugisisk Bolig Guide Gratis

Alt hvad du behøver at vide om at købe en ejendom i Portugal som udlænding. I øjeblikket kan du downloade den engelske version.

Du skal have en licens for at udleje dit hus

En ting du har brug for i forbindelse med at leje din ejendom ud for korte perioder er en AL (Alojamento Local) -licens (der udgør ca. 10% af en måneds husleje). Det er ikke særlig svært at få, men processen kan være tidskrævende, og selvfølgelig er alle ansøgningsskemaerne på portugisisk. Dette er det første du kan bede et ejendomsadministrationsfirma om at gøre for dig; Enhver god ejendomsforvalter skal kunne få hjulene til at dreje og din licens på plads, hvilket sparer dig for besværet.

Ejendomsadministratorer vil hjælpe dig med at markedsføre ejendommen. Nogle har deres egne hjemmesider - især resort-baserede ejendomsforvaltere, der måske har en hjemmeside til fremme af både salg og husleje på resortet, mens andre bruger platforme som AirBNB eller Booking.com. De fleste vil tage fotografier, skrive oplysningerne ned og foreslå et konkurrencedygtigt udlejningsniveau, der vil minimere ledige perioder.

Og de vil selvfølgelig klare administrationen; Indsamle post, betale regningerne og vedligeholde ejendommen. Nogle tilbyder endda en concierge-service, der dækker sådanne tjenester som at uddele ekstra senge eller barnesenge, lufthavnstransport og så videre.

Hvor meget koster det at leje et hus via en ejendomsforvalter

Naturligvis kommer alt dette til en pris, og den er rimelig høj; De fleste ejendomsforvaltere i Portugal opkræver 20% af din husleje, og du skal lægge 6% moms på regningen. Faktisk får du kun omkring halvdelen af din huslejeindtægt, fordi 25% af lejebeløbet også skal betales til staten som skat, når den er modtaget. Ikke-bosiddende ejere skulle være i stand til at få kompensation for dette via dette årlige selvangivelse; En ejendomsadmini-strator siger, at kunderne får 80% af alt, hvad der er betalt, tilbage.

Det er afgørende at vælge en god ejendomsadministrator. Hvis de har NALLE-medlemskab (National Association of Local Lodging Establishments) eller AIPP (Association of International Property Professionals) medlemskab, er det et godt tegn, men du skal interviewe dem, få referencer og kontrollere deres websteder for at lave din grundlæggende research. Bed om at blive kontaktet af tilfredse kunder, og husk at kontrollere, at de er opdaterede om turistlovgivningen og nybyggerier i området.

Selvfølgelig kan du selv tage dig af din ejendom. Masser af mennesker gør det, især dem, der laver langtigsudleje - lad os sige tre måneder i løbet af sommeren, og bruger ejendommen udenfor højsæsonen selv. Men en ejendomsadministrator tager meget af besværet med at eje et portugisisk feriehus ud af fortællingen - så balancer omkostningerne mod, hvad selvforvaltning kræver af din tid og energi.