Sådan finder du et ejendomsmæglerbureau i Frankrig

Vælg din agent omhyggeligt

I Frankrig er ejendomsmæglererhvervet et reguleret erhverv under Loi Huguet; ejendomsmæglere skal erhverve et carte professionelle og skal også have en erstatningsforsikring. Deres licens skal være fremvist i deres lokaler og vil også vise omfanget af den finansielle garanti, der gør det muligt for dem at acceptere indskud fra købere. De fleste er medlemmer af en af fagforeningerne FNAIM, NPI eller UNPI.

Nogle mæglere, specielt dem der betjener udenlandske købere, er selvstændige, men arbejder under bureauets ansvar, og de skal stadig være registreret hos kommunen og deres status kan kontrolleres af tilsynsmægleren.

Store kæder og netværk af mæglerbureauer i hele Frankrig omfatter Century21, ORPI, Guy Hocquet, Laforet, ERA og Foncia. Der er også nogle få bureauer, der er oprettet specielt for at servicere udenlandske købere over hele landet, den mest kendte er Leggett Immobilier.

Det er ikke svært at finde en ejendomsmægler; Frankrig har næsten 30.000 bureauer ifølge nogle skøn - der er intet officielt tal - og de fleste byer af enhver størrelse har en række ejendomsmæglerbureauer på hovedgaden. De fleste ejendomsmæglere har hjemmesider, og der er også en række portaler som SeLoger.com og Logic-Immo.com.

Hvis du aktivt søger i Frankrig, kan gratis magasiner, der viser ejendomsmæglere, desuden også findes i mange supermarkeder og udenfor nogle high street butikker (Logic-Immo publicerer en). Eller du kan gøre tingene enkle for dig selv og blot starte med at kigge på Properstar!

Problemer med sprogbarrieren

Det er dog ikke alle franske ejendomsmæglere, der er i stand til at hjælpe udenlandske købere. Nogle taler simpelthen ikke engelsk; andre forstår ikke, hvordan man hjælper udenlandske købere med at finansiere eller ved, hvordan de hjælpe med bureaukratiet. Hvis du ser kigger i et område som Dordogne eller Luberon, hvor udenlandske købere er almindelige, så kan du finde en ejendomsmægler, der er vant til at håndtere udenlandske købere; Hvis du kigger i Centralmassivet eller Jura, så kan du være mindre heldig.

Download Fransk Bolig Guide Gratis

Alt hvad du behøver at vide om at købe en ejendom i Frankrig som udlænding. I øjeblikket kan du downloade den engelske version.

Inden du kontakter en ejendomsmægler, kan det være nyttigt at gøre dig bevidst om dine kriterier for en ejendom; Hvad er vigtigt, og hvad der kan forhandles. Du spørger muligvis om en bestemt ejendom, som du har set annonceret, men hvis du er klar over, hvad du vil have, så kan ejendomsmægleren muligvis vise dig andre, der er lige så egnede.

Franske ejendomsmæglere er sjældent påtrængende - nogle vil være tilfredse med at vise dig den ejendom, du har vist interesse for.

Ofte vil ejendomsmæglere ikke opgive adressen eller den nøjagtige placering af en ejendom, men vil bede besøgende om at møde dem på deres kontor og underskrive en formular (bon de visite), før de tager dem med til ejendommen.

Underskrivelse af dette dokument forhindrer købere at gå til en anden ejendomsmægler, (som kan have samme ejendom annonceret til en anden pris), eller lave en aftale direkte med husejeren. Ejendomsmæglere vil deltage i fremvisninger - "åbent hus" ordninger er ukendte i Frankrig. Mange franske ejendomsmæglere kender deres imråde i utrolige detaljer, herunder lokale butikker og virksomheder, politik og arrangementer; de er en reel ressource, og smarte købere vil få så mange oplysninger som muligt ud af dem.

Hvem betaler ejendomsmægleren?

Traditionelt har køberen betalt ejendomsmæglerens kommission, men mange ejendomme annonceres nu som HAI eller FAI (honoraires/frais inclus), hvilket betyder, at sælgeren betaler ejendomsmægleren. Kommissioner kan variere mellem 5% og 8%, relativt mere for billigere ejendomme, og mindre når ejendommen overstiger 100.000 - 150.000 EUR.

Brug af en ejendomsmægler kan være tilrådeligt for udenlandske købere, da ejendomsmæglere kender processen og kan hjælpe med at håndtere notarens kontor og med at finde finansiering. Men mange franske folk køber privat, ved hjælp af online annonceringssider som PAP eller ParuVendu.