Sådan finder du ejendomme i Frankrig

Find et egnet område

Det første skridt til at finde en bolig i Frankrig er at overveje, hvilket område der bedst passer til dit budget og dine behov. Hvis du kan lide at bo i byen, kan Paris være over dit budget, men du kan overveje Lille, som er et kulturelt hotspot med fantastiske museer og teatre, eller Lyon, som er et kulturelt såvel som et gastronomisk center. Kysten vil være forholdsvis dyr overalt, men der er nogle områder med billigere, kystnære ejendomme i Bretagne (Cotes d'Armor og Finistere er billigere end Morbihan), på den normanske kyst og endda i departementet Aude nær Narbonne og Perpignan.

Indenfor militæret ved man "at tid tilbragt med rekognoscering aldrig er spildt", og det bedste tidspunkt at undersøge ejendomsmuligheder på er før man tager hjemmefra. Det kan ikke understreges nok, at Frankrig er et meget stort land med meget forskellige landskaber og lokale stilarter, så det kan være nyttigt at indsnævre valget ikke kun til en region og derefter departement, men til området omkring en eller to byer. Brug portaler som Properstar.dk til at indsnævre det pågældende område og se på en bred vifte af ejendomme, inden du laver en liste.

Download Fransk Bolig Guide Gratis

Alt hvad du behøver at vide om at købe en ejendom i Frankrig som udlænding. I øjeblikket kan du downloade den engelske version.

Vær opmærksom på detaljer

Aspekter af en ejendom, der bør ses på, når du udarbejder en liste, omfatter:

  • Energiklassifikationer og type af varmesystem;

  • Ejendommens alder;

  • Samlet kvadratmeterareal - dette, i stedet for antallet af værelser, er det primære tal for franske købere. (Regn prisen ud pr. kvadratmeter og kig på webstedet FNAIM eller Notaires de France for at vurdere, om det holder stik med priserne i lokalområdet);

  • Have (normalt angivet i kvadratmeter);

  • Parkeringsmuligheder, hvis ejendommen ligger i en by eller i byens centrum;

  • Læg mærke til, især for lejligheder i Paris, hvilken etage lejligheden er placeret på, og om der er en elevator. Et foruroligende stort antal ejendomme, har ikke elevator;

  • Se om der findes udhuse, der er inkluderet i en landejendom, og om de har potentiale for ombygning til boligareal ("amenageable" er det ord, du skal kigge efter).

Find et hjem i de største franske byer

Frankrig er et stort land, hvilket ikke kan understreges nok, da det begrænser det, der kan udføres på en dag. I et landdistrikt er tre eller fire ejendomme om dagen det maksimale antal, der realistisk kan besøges og inspiceres korrekt. At forsøge at gøre for meget på en fremvisningstur vil føre til frustration og kan være kontraproduktivt; uden streng udvælgelse kan der blive brugt for megen tid på at besøge ejendomme, der ikke er egnede.

Sørg for, at du ved, hvad du ønsker

Selv om nogle ejendomsmæglere vil være hjælpsomme med at finde flere ejendomme for at imødekomme købernes krav, så kommer de bedste resultater fra at identificere ejendomme på forhånd. Det er naturligvis en kæmpe fordel, hvis alle ejendomme af interesse kan besøges sammen med en enkelt ejendomsmægler - ikke mindst det faktum, at ejendomsmægleren sikkert vil tage sig af al køreriet, hvilket sparer både besvær og benzin.

Når du henvender dig til en ejendomsmægler, så kan det være en stor hjælp at give en velbegrundet og præcis liste over krav; fx: "må ikke være placeret på en hovedvej, skal have en stor have - da vi har børn og hund". Imidlertid kan nogle anmodninger simpelthen ikke opfyldes; et par bad om et bjælkehus i Limousin - et område, der er kendt for sin stenbyggede arkitektur, mens en anden køber ønskede et hus midt i en by - placeret på en bakketop, men med en stor have og et lille budget. Det var overraskende, at han i betragtning af pladsbegrænsningerne i de provencalske bakkebyer kunne få en stor have, men kun til en stor pris - eller et billigere hus, men uden have. Spørg ejendomsmæglere om lokale ejendomskarakteristika; købere af historiske ejendomme vil opdage, at mange ejendomsmæglere kan være særdeles vidende om den rigtige måde at renovere og vedligeholde dem på, og de fælles træk, der findes (for eksempel har mange gårde i bjergene stadig deres gamle brødovne, der er fantastiske til at lave pizza!)

Bøger er fulde af historier om ejere, der simpelthen forelskede sig i en ejendom, de så fuldstændig tilfældigt, men det sker meget sjældent. En disciplineret og veldokumenteret jagt på den rigtige ejendom er langt mere tilbøjelig til at give det rigtige resultat.