Købsaftale i Frankrig

Suspenderingsklausuler

Processen med at købe en ejendom i Frankrig starter med købsaftalen (compromis de vente). Købsaftalen forpligter sælgeren til at sælge ejendommen, men købere drager fordel af en ti-dages afkølingstid, hvor de kan fortryde. Underskrivelsen af aftalen er normalt ledsaget af et depositum; 10% af købsprisen er normal, og dette betales til notarens kontor eller til ejendomsmægleren, ikke til sælgeren.

Købsaftalen kan omfatte suspenderende klausuler (clauses suspensives), der gør en vellykket gennemførelse af købet betinget. Mange købere gør deres køb betinget af modtagelse af realkreditfinansiering, så hvis de ikke er i stand til at få et realkreditlån uanset årsagen, kan de trække sig tilbage fra købet uden at miste deres depositum. Andre almindelige betingelser er udførelse af nødvendigt arbejde (såsom fjernelse af asbest) og tildeling af planlægningstilladelse til renovering eller udvidelse af ejendommen.

Selv om undersøgelser af bygninger, der ligner de danske undersøgelser, normalt ikke udføres i Frankrig, kræver ældre ejendomme en diagnose, der specificerer enhver blybaseret maling eller asbest og vurderer sikkerheden ved de elektriske installationer (hvis ejendommen ikke er på elnettet) samt rensning af spildevand og energi rating. Du kan helt sikkert bede om en undersøgelse og en suspenderende klausul kan indsættes i købsaftalen om nødvendigt.

Der går normalt to til tre måneder fra underskrivelsen af købsaftalen til den endelige slutseddel underskrives (acte de vente eller acte authentique). Købsaftalen angiver datoen for overtagelsen, selv om denne kan udskydes ved gensidig samtykke, eller hvis der er en officiel grund, såsom fx en officiel instans, der er berettiget til at give afslag.

Download Fransk Bolig Guide Gratis

Alt hvad du behøver at vide om at købe en ejendom i Frankrig som udlænding. I øjeblikket kan du downloade den engelske version.

Personlig underskrivelse og tilstedeværelse ved overførslen

I Frankrig bliver handlen generelt underskrevet med både køber og sælger til stede på notarens kontor, selv om det er muligt at arrangere en fuldmagt, hvis dette ikke er muligt. Det er også tradition at besøge ejendommen sammen med sælgeren umiddelbart før underskrivelsen, da ejendommen sælges "som set på underskrivelsesdatoen". Sørg for at intet er fjernet, som du forventede hørte med. eller omvendt.

Notarens kontor vil beregne den kapitalgevinstskat, der skal betales af sælgeren, og transaktionsskatten, der skal betales af køberen.

Disse vil blive bekræftet senere, og nogle købere vil være heldige nok til at modtage en lille refusion, når de får deres endelige skøde igennem et par måneder senere.

Find et hjem i de største franske byer