Sådan køber du et hus i Frankrig som udlænding

Frankrig har ingen begrænsninger på salg af ejendomme til udlændinge. Der er dog visse vanskeligheder for udenlandske købere, ofte på grund af det franske bureaukratis frygtede grundighed og dets enorme mængde af papirarbejde. Forvent at du vil blive kigget grundigt efter i sømmene, og at du vil blive bedt om dit pas og og din fødselsattest regelmæssigt (ved at tage flere fotokopier, når du starter købsprocessen kan du spare tid og kræfter senere hen). Udlændinge, der har brug for et visum for at komme ind i Frankrig eller en "carte de sejour" (opholdstilladelse) for at blive i landet, kan også blive bedt om at vise det.

Bankkonto

En fransk bankkonto er ikke påkrævet, men det kan gøre dit liv lettere, ikke kun under købsprocessen, men senere hen. Regelmæssige betalinger såsom elregninger og lokale skatter bliver lettere og billigere, hvis du har en fransk konto. De fleste banker vil kræve en fransk adresse for at åbne en konto, og nogle vil have mere specifikke regler (f.eks.at kunder åbner deres hovedkonto hos banken, som effektivt udelukker udlændinge uden opholdstilladelse), så du skal muligvis prøve flere banker, før du finder den rigtige. Alternativt kan du åbne en konto hos et pengeoverførselsselskab, der kan foretage overførsler i euro til franske banker.

Hvis du overfører store pengebeløb, kan du også opleve din bank bede om noget dokumentation for at hjælpe med reglerne for bekæmpelse af hvidvaskning af penge. Hvis du fx har solgt din eksisterende ejendom, bliver du muligvis bedt om at vise en kopi af salgsaftalen, eller du kan blive bedt om kontoudtog fra din hovedbank, der viser din indkomst og opsparing.

Når det drejer sig om finansiering, kan udlændinge og endda udlændinge som ikke er EU-borgere få et fransk boliglån, selvom kriterierne kan være strengere end for købere med opholdstilladelse. De vil også have færre banker og ltyper af lån at vælge imellem.

Købere har generelt ikke brug for at beskæftige sig med franske skatter bortset fra taxe d'habitation og taxe foncière, der betales på ejendommen, medmindre de flytter til Frankrig på fuld tid. Dog skal købere, som ikke bor i Frankrig, men som har ejendomsaktiver i Frankrig forr mere end 1,3 mio. EUR, betale formueskat (Impôt sur la fortune immobilère).

Download Fransk Bolig Guide Gratis

Alt hvad du behøver at vide om at købe en ejendom i Frankrig som udlænding. I øjeblikket kan du downloade den engelske version.

FAQ

Hvornår skal jeg betale depositum og den fulde pris?
Depositum skal betales, når kompromis de vente (købsaftalen) er underskrevet. Det er normalt 10%, men kan være mindre; Det betales til ejendomsmægleren, hvis agenturet har økonomisk garantiforsikring, ellers til notaren. Hvis du ikke kan betale dette beløb på det tidspunkt, hvor du underskriver den oprindelige kontrakt, så skal du være enig med sælgeren om en anden dato. Den fulde pris skal være på notarens konto, når den endelige kontrakt er underskrevet.

Vær opmærksom på arveregler

Én vigtig faktor, som udenlandske købere bør være opmærksom på, er, at Frankrig har et særligt stramt sæt arveregler, som vil gælde for deres ejendom i Frankrig. (EU-borgere kan vælge at anvende loven i deres bopælsland, ikke-EU-borgere har ikke denne ret). Franske lovbestemmelser angiver "tvangsarvinger" - for eksempel kan du ikke gøre dine børn arveløse, akkurat som i Danmark, og har forskellige satser af arveafgifter afhængigt af forholdet mellem arvingen og den afdøde.

Der er nogle måder at løse disse problemer på, fx at oprette et aktieselskab, som ejer af ejendommen, eller bruge en "tontine-klausul" i kontrakten, som en god notar vil kunne hjælpe med.

Trin til at købe dit hjem i Frankrig

Trin til at købe en nybygget ejendom

Når du har fundet en nybygget ejendom i Frankrig, vil processen være som følger: