Ejendomsmarkedet i Frankrig

Stigning i ejendomshandler

Boligmarkedet i Frankrig begyndte virkelig at vågne op igen i 2017 efter flere års stagnation. Dette blev set på priserne, der steg med 4,2%, men langt vigtigere var stigningen i mængden af transaktioner; efter at være faldet så lavt som 709.000 i 2012, steg det til 2.016.000 i 2017. Initiativer som Loi Pinel (skattelettelser for udlejere) og PTZ-lån til førstegangskøbere tog et stykke tid at indarbejde, men hjalp markedet med at vende efter otte år med recession.

På usædvanlig vis førte Paris ikke i boligpriserne i 2017. Det gjorde Bordeaux, der lå forrest med en 7,7% stigning i pris pr. kvadratmeter. De mest aktive departementer, udover Paris/Ile de France og Gironde (hvor Bordeaux er hovedbyen), omfattede Provence, Middelhavskysten og Nord, hvor ejendomme i Lille nåede rekordpriser. Ejendomsforeningen FNAIM sigter nu efter yderligere 2% stigning i ejendomspriserne i 2018, mens banken Credit Agricole sigter efter en 3% stigning i videresalgspriserne.

Ny ejendom vs. videresalg

Priserne varierer meget mellem nye ejendomme og videresalgsejendomme, især i større byer.

I Marseille kan nye ejendomme fx være 40-50% dyrere end videresalgsejendomme, selvom det naturligvis afhænger meget af datoen og videresalgsejendommenes tilstande. I Bordeaux, som i de seneste år har set en masse nybyggeri, er forskellen meget lavere, da mange videresalgsejendomme er relativt nye bygninger i de bedste energiklasser og i god dekorativ tilstand. I det centrale Paris er der meget lidt nybyggeri til rådighed, og forskellen er begrænset til 26%.

Der er nogle økonomiske fordele ved at købe en ny ejendom, der bidrager til at afbøde prisforskellen. Der er ingen mæglergebyrer at betale, og dette sammen med lavere notargebyrer kan spare en køber op til 11% af ejendomsprisen.

Download Fransk Bolig Guide Gratis

Alt hvad du behøver at vide om at købe en ejendom i Frankrig som udlænding. I øjeblikket kan du downloade den engelske version.

FAQ

Er det muligt at købe et hus i Frankrig inden for et budget på 50.000 euro? I hvilke regioner?
Det er bestemt muligt at købe et hus inden for dette budget. Et lille landsbyhus, der er klar til at flytte ind, eller et større hus, der kræver renovering, kan findes til denne pris i en række landdistrikter. Limousin (Creuse, Correze, Haute-Vienne) er særlig billig, og du kan finde gode ejendomme i Bretagne, især i Côtes d'Armor. Berry (departementet Indre) har også nogle dejlige gårde og små byhuse til denne pris, selvom mange har brug for restaurering.

Affolkning af landdistrikterne

Mens regionale storbyer som Orleans, Nantes og Bordeaux for det meste har klaret sig godt, så har mindre byer og købstæder set både befolkningen og virksomhederne flytte andre steder hen. Det har efterladt landdistrikterne i Frankrig bemærkelsesværdigt underestimerede prismæssigt - en situation der naturligvis har appelleret til nogle købere, som vil blive glædeligt overrasket over, hvor billige de kan købe ejendomme i nogle områder.