Sådan administrerer du din ejendom i Frankrig

Det franske marked for ejendomsadministration

Købere, der ønsker et feriehus, har ofte til hensigt at kun at bruge det to til tre måneder om året. Selvom det kan lejes ud, så vil ejere, som ikke bor i Frankrig, have brug for en ejendomsadministrator, der kan håndtere skift af lejere, lukke lejerne ind og kontrollere og vedligeholde ejendommen, håndtere eventuelle nødreparationer, der måtte være nødvendige, og sikre at regninger betales straks og at lejen betales til tiden.

Personer, der har været ejendomsejere i lang tid, laver uformelle arrangementer med de lokale. En dansk beboer i Haute-Vienne lader sine nabos geder klippe græsplænen, når hun ikke er der! I den helt anden ende af spektret, såfremt du køber en ejendom i en residence de tourisme (et ferieresort), vil det have administration af ejendommen inkluderet. Imidlertid befinder de fleste købere af fransk ejendom sig et sted midt imellem disse to ekstremer; og det er her ejendomsadministratorer kan gøre livet meget nemmere.

Markedet for ejendomsadministration i Frankrig er ganske veludviklet - til dels fordi udlejning er mere almindeligt i Frankrig end i mange andre lande. Mange franske familier lejer huset de bor i ud, og ejer en maison secondaire i landet eller ved kysten; Over 35% af franske boliger udlejes. Det er før du tænker på ferieboliger og udlejning af forretningslokaliteter, eller udlejning til udstationerede arbejdere (i Paris og andre større byer).

Download Fransk Bolig Guide Gratis

Alt hvad du behøver at vide om at købe en ejendom i Frankrig som udlænding. I øjeblikket kan du downloade den engelske version.

Professionelle ejendomsadministratorer

En række store ejendomsadministrationsselskaber opererer i de fleste større byer. I den øverste ende af markedet yder store internationale ejendomsfirmaer som Savills og Barnes International service til ekstremt velhavende, imens individuelle selvstændige ejendomsadministratorer yder en skræddersyet service. De, der leder efter engelsktalende ejendomsadministratorer i landdistrikterne, kan overveje Les Bons Voisins, et netværk, der dækker de fleste af de mest populære områder for udenlandske købere.

Udgifter til ejendomsadministration kan fratrækkes lejeindtægter, hvis regime réel bliver brugt - det er et valg, der skal gøres forud, og som så ofte, når man beskæftiger sig med fransk bureaukrati, og især skat, er det klogt at få vejledning fra en professionel.