Huspriser i Frankrig

Hvad er hot og hvad er ikke

Det franske boligmarkeds opsving i 2016 og 2017 har været meget markant, men det har ikke været jævnt fordelt over hele landet.

Paris står, helt usædvanligt, ikke længere øverst på listen over prisstigninger, selvom det stadig kommer tæt på. I stedet for ser de blomstrende byer Bordeaux, Lille og Lyon den største vækst i ejendomspriserne. Der findes dog også en liste over byer, der sakker bagud, da nogle byer ikke drager fordel af et stigende marked; Mens Toulouse stadig klarer sig godt med 4%, sakker Marseille (+ 1,3%) og Nice (+ 0,6%) bagud.

Flere områder ser prisfald. Limoges og Tours er lidt nede, mens Doubs, Perpignan, Clermont-Ferrand og Besançon ser mere betydelige fald. Le Mans sakker langt bagud som taberen - med et fald på 6,7% i ejendomspriser i marts 2017.

Procentstigning i priser, marts 2018Procentstigning i priser, marts 2018
Bordeaux+14,6Tours-0,5
Lille+8,8Limoges-1,9
Angers+7,9Clermont-Ferrand-2,7
Saint-Etienne+7,2Perpignan-2,9
Paris+7,0Doubs-3,7
Reims+6,9Besançon-3,7
Nantes+6,5Le Mans-6,7

Kilde: LPI/SeLoger

FAQ

Hvor langt under den forlangte salgspris skal man byde i Frankrig? Giver kontantkøb større rabat?
På markedet for videresalgsejendomme er du velkommen til at give et tilbud, der er lavere end forespørgselsprisen. 10% under forespørgselsprisen er ikke ualmindeligt. Men i et hurtigt omsætteligt ejendomsmarked med begrænset leverance, såsom det centrale Paris eller Bordeaux, kan du blive skuffet over svaret. For nye byggeprojekter kan du få en særlig aftale, hvis du er blandt de første købere - promotorerne skal sælge et vist antal enheder, før de kan begynde at bygge. Det er dog mere sandsynligt, at du vil få tilføjede funktioner eller en højere grad af finish end kontanter; Du kan også få dine omkostninger til notaren betalt. I den anden ende af byggeprojektet kunne de sidste lejligheder i et nybyggeri sælges til en rabat på op til 10%. På grund af suspenderingsklausulen, der suspenderer med hensyn til finansiering, tilbyder en kontantkøber ikke de samme fordele for sælgeren som i nogle andre lande, og rabatter vil sandsynligvis være begrænset til 3-5% af forespørgselsprisen.

Download Fransk Bolig Guide Gratis

Alt hvad du behøver at vide om at købe en ejendom i Frankrig som udlænding. I øjeblikket kan du downloade den engelske version.

Udbytte i procent
Saint-Etienne9,3
Montpellier6,4
Dijon6,3
Le Havre6,3
Toulon6,3
Rouen6,2
Reims6,2
Grenoble6,1
Orleans6,1

Kilde: FNAIM

Investeringskøbere er muligvis mere interesserede i forholdet mellem salgspriser og udlejningsniveauer. Mens en Pariser-lejlighed, der udlejes, vil indtjene mindre end 4% til udlejeren, så findes der en række franske byer, hvor udlejningsudbyttet holder sig betydeligt over 6%. Købere skal dog udføre deres research med omhu; for selv om Saint-Etienne tilbyder et bruttoudbytte på 9%, så kan det tage fire måneder at finde en ny lejer, mod kun 33 dage i Paris.

Købere, der kigger på landejendomme, vil opdage, at nogle departementer er betydeligt dyrere end andre. Naturligvis vil landejendomme, der er placeret inden for pendlingafstand til Paris, være relativt højt prissatte, ikke kun i Ile-de-France, men i nærliggende departementer som Eure og Eure-et-Loir, som har adgang til gode togforbindelser.

Det samme gælder for områder tæt på større byer som Toulouse, Bordeaux og Lille. Dog forbliver alle områderne i det centrale Frankrig (Limousin og Centralmassivet) samt dele af Bretagne generelt lavt prissatte.

Huslejeniveauerne har en tendens til at følge ejendomspriserne. Paris er langt den dyreste by at bo til leje i - selv uden for centrum, hvor en lejlighed med tre soveværelser i centrum koster vel over 2.000 euro om måneden. I Toulouse vil den samme lejlighed kun koste 1 100 EUR.

Månedlig husleje for lejligheder, EUR

Månedlig leje for lejlighed med 3 soveværelser i centrum, EURMånedlig leje for lejlighed uden for centrum, EUR
Paris2 3961 692
Lille1 020789
Lyon1 254911
Nice1 3581 060
Toulouse1 096791

Kilde: Numbeo