Boliglån i Frankrig for udlændinge

Finansiering af et hjem i Frankrig kan gøres på en række forskellige måder. Nogle køb foretages kontant, især når man køber ejendomme til renovering; nogle købere finansierer deres erhvervelse ved at tage lån i deres primære bopæl og bruge de frigjorte midler til at betale for et fransk feriehus, eller sælge deres primære bolig for at flytte til Frankrig. Men der er ikke noget, der forhindrer en udenlandsk køber i at låne i en fransk bank, og et stigende antal købere bruger nu franske realkreditlån.

Fordi Frankrig er en populær destination for feriehuskøbere, så er franske banker vant til at låne til ikke-hjemmehørende, og mange af dem vil have en velfungerende proces for udenlandske købere. Realkreditlån er tilgængelige op til 80% af ejendomsværdien, selvom nogle banker kan tilbyde mindre gode vilkår til ikke-hjemmehørende, og begrænser lån til 50% af ejendomsprisen.

Franske udlånere kan være mere omhyggelige med at vurdere, hvad en køber har råd til end fx amerikanske eller britiske banker. Generelt begrænser de al realkreditgæld (inklusiv hvad der allerede skyldes på en primærbolig) til 40% af indkomsten, og processen kan indebære en hel del papirarbejde for at bevise din indkomst og dine udgifter.

Download Fransk Bolig Guide Gratis

Alt hvad du behøver at vide om at købe en ejendom i Frankrig som udlænding. I øjeblikket kan du downloade den engelske version.

De fleste realkreditlån er til fast rente

Den mest almindelige form for realkreditlån i Frankrig er det langsigtede fastforrentede lån. Dette er et af de billigste realkreditmarkeder i EU - i øjeblikket kan et fast 20-årigt lån sikres for lidt over 2%. At vælge en kortere periode for lånet kan bringe renten yderligere ned. Der er en ulempe ved denne type lån, idet straffen for tidlig tilbagebetaling har en tendens til at være ret høj, og derfor vælger nogle købere et variabelt lån, med låg over renten, i stedet for.

Realkreditlån med variabel rente er også tilgængelige. I stedet for at justere den månedlige betaling opad, hvis renten ændres, forlænger franske banker blot lånets længde. Dette har den fordel, at du ved, hvad dine månedlige betalinger vil være, og hvis renten går op, har du stadig råd til at betale.

FAQ

Har jeg brug for kredithistorie for at få et lån?
Du behøver ikke en kredithistorie for at få et lån i Frankrig. Du skal dog være i stand til at forsyne banken med dine seneste tre lønsedler samt et kontoudtog som bevis på din indkomst og dine midler.

FAQ

Hvem er mægleren? Skal vi bruge mæglerens services?
De fleste franskmænd bruger ikke realkreditkonsulenter. Men udenlandske købere kan have svært ved at søge efter den bedste aftale, og mange banker er ikke vant til at beskæftige sig med udenlandske købere. En konsulent (broker) kan hjælpe dig ikke blot med at sikre, at du finder det rigtige lån, men at du styres gennem banksystemet på den rigtige måde for at opnå et positivt resultat.

Boliglån er komplekse produkter og kan ikke bare vælges efter den reklamerede rente; sanktioner for tidlig tilbagebetaling, særlige rabatter og eventuelle krav til livsforsikring, der skal tilføjes, skal alle tages i betragtning ved vurderingen af den bedste aftale. Mange udenlandske købere foretrækker at vælge en realkreditmægler i stedet for at kontakte en finansiel institution direkte, især når de ikke har et eksisterende forhold til en fransk bank i forvejen.

I modsætning til den måde, hvorpå ting foregår i de fleste andre lande, skal Frankrigs købsaftale (compromis de vente) underskrives før lånet kan ydes - og ikke omvendt.